Nieuw

Nieuws


Terug naar overzicht

03-06-2017

Opening labyrint een waar feest

Labyrint lopen in de Slangenburg
 
Op 21 mei vierden we een feestje rond het pas aangelegde labyrint op het grasveld voor de Slangenburgse kerk. Het was een stralende dag en meer dan zestig gasten dronken buiten thee en koffie met een prachtig labyrintkoekje. Om kwart over drie precies werden de kerkklokken geluid door een broeder van de Willibrordsabdij. Voor de opening hadden we de ingang van het labyrint afgesloten met vijf houten blokjes die gebruikt waren bij de totstandkoming van het labyrint. Iedere pionier haalde een blokje weg en daarna gingen we op weg door het labyrint  met een bloem die we vervolgens in het midden in een vaas met fluitenkruid staken. Na deze openingsact werden de bouwers van het labyrint toegesproken. Ze kregen alle drie een boomschijf met daarop een geschilderde labyrint-vogel. De kunstenaar, Wilma Koolstra, had ze speciaal voor de mannen, Jan Drenthel, Harry Krul en Henk Jolink gemaakt. Zij gaf vervolgens twee workshops labyrint-tekenen in de kerkzaal. Haar werk konden we bewonderen in een andere ruimte. Daar was ook informatie te vinden over het labyrint (boeken en een laptop).
En natuurlijk kozen veel gasten voor een wandeling door het labyrint. Aanwijzingen en een prachtig gedicht ter verdieping boden we daarbij aan. Deze teksten staan nu ook op het bord dat bij de andere informatie op de kerkmuur hangt. Uiteraard dronken we een glaasje en aten heerlijke hapjes erbij. Het was een vrolijke middag.
Voel je vrij om het labyrint zelf te ervaren en we zullen de komende tijd ook de nodige activiteiten organiseren rond het prachtige labyrint.

 fotoblad opening labyrint.pdf


Terug naar overzicht