Helma's Blogs Spoorzoeken Slangenburg

15.10.2017

Het labyrint en de bijbel (8)

We lazen in een kleine groep de gelijkenis die Jezus vertelt met het oog op hen die de uitnodiging voor het koninklijke bruiloftsfeest niet aannemen (Matteüs 22: 1-14). Het verhaal riep in eerste instantie veel weerstand op, maar daarbovenuit of daardoorheen vonden we vooral blijdschap, blijdschap omdat we allemaal worden uitgenodigd – of we nu goede of slechte mensen zijn (vs. 10) – uitgenodigd door de v(V)ader van de b(B)ruidegom, voor een feestmaal dat zijn weerga niet kent. [Meer weten…]

Helma - 18:13:27 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

26.09.2017

Het labyrint en de bijbel (7)

IstvanOroszBabelsLabyrinth.jpg‘Er is een link tussen de toren van Babel en het labyrint,’ zei iemand laatst tegen mij. Ik zei: ‘Ja, dat kan ik me voorstellen,’ maar ik zag het niet meteen voor me. Op het internet vond ik een paar mooie afbeeldingen van de toren van Babel. [Meer weten…]

Helma - 18:52:10 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

24.09.2017

Het labyrint en de bijbel (6)

Jericho-labyrint.jpgIn een boek van Bert van der Woude (Bijbelse verhalen als spiegel van de ziel, deel 1) vond ik een tekening van de stad Jericho in de vorm van een labyrint. Het is een illustratie uit de Hebreeuwse Fahri-Bijbel uit de veertiende eeuw. Als kind vond ik het verhaal over het instorten van Jericho (Jozua 5: 13 - 6: 27) prachtig, maar als ik het nu lees dan word ik er niet vrolijk van. [Meer weten…]

Helma - 19:08:05 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

10.09.2017

Het labyrint en de bijbel (5)

In de kerk klinkt het woord ‘genade’ nogal eens. Ik vind het een mooi en veel­zeggend woord, maar hoe maak je duidelijk wat dat is, genade? Wat mij betreft wordt God met die genade in verband gebracht. [Meer weten…]

Helma - 15:41:14 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

06.09.2017

Het labyrint en de bijbel (4)

In Glastonbury (Engeland) vind je de berg Tor, een opvallende heuvel die een rol speelt in een aantal boeken en verhalen en door veel mensen wordt bezocht. Bovenop de heuvel staat een toren, het restant van een oude kerk. Langs de hellingen van de Tor zie je vage contouren van een spiraal. [Meer weten…]

Helma - 17:55:37 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen