Helma's Blogs Spoorzoeken Slangenburg

12.11.2017

Het paradijs

paradijslabyrint.jpgHet kan natuurlijk niet missen: als ik het gedicht van de schepping lees (Genesis 1-3), zie ik een labyrint voor me. Helemaal als ik lees wat Eva tegen de slang zegt over de boom die in het midden van de tuin staat (Gen. 3: 3). [Meer weten…]

Helma - 19:54:58 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

01.11.2017

Op weg naar de bron

‘Ha, een doolhof’, zeggen mensen nogal eens als ze het labyrint vóór onze kerk zien liggen. ‘Nee’ leg ik dan rustig uit, ‘het is geen doolhof maar een labyrint.’ ‘In een doolhof verdwaal je en in een labyrint vind je de weg.’ Onderscheid moet er zijn wat mij betreft. Van een doolhof word ik niet vrolijk, van een labyrint wel. [Meer weten…]

Helma - 20:35:51 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

15.10.2017

De Heer van de dans

We lazen in een kleine groep de gelijkenis die Jezus vertelt met het oog op hen die de uitnodiging voor het koninklijke bruiloftsfeest niet aannemen (Matteüs 22: 1-14). Het verhaal riep in eerste instantie veel weerstand op, maar daarbovenuit of daardoorheen vonden we vooral blijdschap, blijdschap omdat we allemaal worden uitgenodigd – of we nu goede of slechte mensen zijn (vs. 10) – uitgenodigd door de v(V)ader van de b(B)ruidegom, voor een feestmaal dat zijn weerga niet kent. [Meer weten…]

Helma - 18:13:27 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

26.09.2017

Verbinding

IstvanOroszBabelsLabyrinth.jpg‘Er is een link tussen de toren van Babel en het labyrint,’ zei iemand laatst tegen mij. Ik zei: ‘Ja, dat kan ik me voorstellen,’ maar ik zag het niet meteen voor me. Op het internet vond ik een paar mooie afbeeldingen van de toren van Babel. [Meer weten…]

Helma - 18:52:10 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen

24.09.2017

Zeven muren

Jericho-labyrint.jpgIn een boek van Bert van der Woude (Bijbelse verhalen als spiegel van de ziel, deel 1) vond ik een tekening van de stad Jericho in de vorm van een labyrint. Het is een illustratie uit de Hebreeuwse Fahri-Bijbel uit de veertiende eeuw. Als kind vond ik het verhaal over het instorten van Jericho (Jozua 5: 13 - 6: 27) prachtig, maar als ik het nu lees dan word ik er niet vrolijk van. [Meer weten…]

Helma - 19:08:05 @ Labyrint Lopen | Een opmerking toevoegen