Spoorzoeken in Slangenburg

Onze missie 

Mensen op zoek

naar rust, stilte en bezinning

ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk 

om iets op het spoor te komen van God, 

die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden 

in de natuur, in de bijbel en in jezelf.

ezinning

Welkom  
 
Een spoor zoeken om te gaan, dat is in feite wat iedereen doet hier op aarde.  

Wat is jouw weg?  Hoe vind je die weg?  Wat zijn sporen om te volgen?  Waar wil je uitkomen?  Zit je wel op het goede spoor? 

Allemaal vragen die je gaandeweg, al levend, kunt stellen. Antwoorden vind je, soms of vaker, door ervaringen, door wat je leert of leest, in gesprek met anderen, in de natuur en misschien ook wel in de kerk. Daarbij hoef je niet meteen te denken aan een dienst op zondagmorgen. 

De pioniers (zie: wie zijn wij) die verbonden zijn aan de Protestantse Gemeente van Doetinchem organiseren activiteiten in en rond de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35) die kunnen helpen om een spoor te vinden in alle rust, in momenten van stilte en bezinning. 
 
Zo wandelen we iedere vrijdag naar de abdij of in de natuur (zie: wat doen wij).                            

We organiseren 4 keer per jaar een Taizéviering, de volgende is 9 juni 2018 zie Agenda

Op zaterdag, overdag, is er ook regelmatig wat te doen in en rond de kerk (meditatief schilderen, activiteiten rond het labyrint, zie voor alle activiteiten en meer informatie de Agenda).  

Verder is er twee keer per maand de mogelijkheid te mediteren met de bijbel, op de maandagmiddag. Zie Agenda.

Je kunt bij ons ook deelnemen aan´De bijbel beleven' (bibliodrama), zie Agenda.

Op 26 mei a.s. wordt een Stiltedag georganiseerd (zie Agenda)

Wanneer je maar wilt, kun je door het labyrint lopen dat voor de kerk ligt (IJzevoordseweg 35, Doetinchem). Maar als je graag anderen wilt ontmoeten en meer wilt horen over het labyrint, kan dat op de zondagmiddagen in juli en augustus, zie de Agenda

Op 5 mei is het boek van Helma van Loon en Wilma Koolstra 'Cirkelen rond het centrum. Bijbelverhalen en het labyrint' verschenen.

Op 30 juli kunt u meedoen aan 'dans als meditatie' in de Slangenburgse kerk onder leiding van dansdocente Dorothé Vriezen, zie Agenda

Maar, misschien wilt u nog iets anders? Wellicht kunnen wij u helpen. Kijk voor mogelijkheden bij 'Activiteit op maat' bij 'Wat doen wij'.

Iedereen is van harte welkom!