Spoorzoeken in Slangenburg

Onze missie 

Mensen op zoek

naar rust, stilte en bezinning

ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk 

om iets op het spoor te komen van God, 

die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden 

in de natuur, in de bijbel en in jezelf.

ezinning

Welkom  
 
Een spoor zoeken om te gaan, dat is in feite wat iedereen doet hier op aarde.  

Download onze activiteitenfolder, blad 1 en activiteitenfolder blad 2 voor de eerste helft van 2020.

Wat is jouw weg?  Hoe vind je die weg?  Wat zijn sporen om te volgen?  Waar wil je uitkomen?  Zit je wel op het goede spoor? 

Allemaal vragen die je gaandeweg, al levend, kunt stellen. Antwoorden vind je, soms of vaker, door ervaringen, door wat je leert of leest, in gesprek met anderen, in de natuur en misschien ook wel in de kerk. Daarbij hoef je niet meteen te denken aan een dienst op zondagmorgen. 

De pioniers (zie: wie zijn wij) die verbonden zijn aan de Protestantse Gemeente van Doetinchem organiseren activiteiten in en rond de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35) die kunnen helpen om een spoor te vinden in alle rust, in momenten van stilte en bezinning. 
 
Zo hebben we iedere vrijdag een meditatieve wandeling naar de abdij of in de natuur (zie: wat doen wij). Angelique Krüger heeft op 1 maart 2019 de wandeling naar de abdij meegemaakt. Hiervan zijn door Omroep Gelderland opnamen gemaakt die op 10 maart zijn uitgezonden. Via de volgende link kunt u de uitzending 'Ik geloof in Gelderland' bekijken: https://youtu.be/R4NHvS9aa_8

We organiseren 3 keer per jaar een Taizéviering, zie Agenda en poster

Op zaterdag, overdag, is er ook regelmatig wat te doen in en rond de kerk (meditatief schilderen, activiteiten rond het labyrint, mediteren met beelden, spiritualiteit, enz.) Zie voor alle activiteiten en meer informatie de Agenda

Voor voorjaar 2020 staan al gepland: Labyrint en Levensweg (22 februari), Kruisweg schilderen (28 maart), Mediteren met Klankschalen (18 april), Intuïtief mandala's tekenen (16 mei) en Meditatief dansen (27 juni), zie Agenda.

Verder is er twee keer per maand de mogelijkheid deel te nemen aan meditatief bijbellezen, op de maandagmiddag. Zie Agenda en poster.

Je kunt bij ons ook deelnemen aan´De bijbel beleven' (bibliodrama), zie Agenda.

Wanneer je maar wilt, kun je door het labyrint lopen dat voor de kerk ligt (IJzevoordseweg 35, Doetinchem). 

In 2018 is het boek van Helma van  Loon en Wilma Koolstra 'Cirkelen rond het centrum. Bijbelverhalen en het labyrint' verschenen. Het is te koop voor € 14,50 bij de auteurs.

Maar, misschien wilt u nog iets anders? Wellicht kunnen wij u helpen. Kijk voor mogelijkheden bij 'Activiteit op maat' bij 'Wat doen wij'.

Iedereen is van harte welkom!