Spoorzoeken in Slangenburg

Onze missie 

Mensen op zoek

naar rust, stilte en bezinning

ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk 

om iets op het spoor te komen van God, 

die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden 

in de natuur, in de bijbel en in jezelf.

ezinning

Welkom

 

Meditatieve wandelingen 

Let op: 

Vanwege de nieuwe maatregelen die genomen zijn om het coronavirus in te dammen, wordt er in elk geval t/m 16 april  2021 niet 'georganiseerd gewandeld'.
In principe wandelen we iedere vrijdag. De eerste twee vrijdagen van de maand lopen we naar de Sint Willibrordsabdij en wonen daar het middaggebed bij (12.15 / 12.30 uur). Op de terugweg eten we ons meegebrachte brood op. De andere vrijdagen wandelen we in het bos rond de Slangenburgse kerk en dan eten we niet gezamenlijk (om ongeveer 12.00 uur zijn we terug bij de kerk). 

De koffie staat klaar om 10.15 uur (die mag ook buiten gedronken worden), maar je kunt ook besluiten om op 10.45 uur naar de kerk te komen om de meditatie voorafgaande aan de wandeling bij te wonen (buiten of binnen). We wandelen voorlopig in groepjes van maximaal 4 personen en 'op afstand'. 

Eigen bijdrage € 4 (of een strippenkaart met 5 wandelingen voor € 15).

Andere activiteiten

Taizéviering 

Zodra er weer een Taizéviering wordt gehouden, zal die in de Agenda worden aangekondigd. Ook of het een online viering is of voor publiek te bezoeken. 

Vanwege de coronamaatrgelen gaan andere activiteiten, zoals 'Mediteren met de bijbel' en de zaterdagactiviteiten dus ook voorlopig niet door!

Wel zal Helma van Loon iedere week een filmpje met een 'Taizé-momentje' maken van ca. 5 minuten. U kunt de filmpjes van de laatste vier weken bekijken door op onderstaande links te klikken:

28 maart 2021       https://youtu.be/-3JCJ89BC2E

4 april 2021          https://youtu.be/MnPzEM7hfhY

11 april 2021        https://youtu.be/sZWek6Gsg9k

18 april 2021       https://youtu.be/_RnEiBtF6Wk


Workshop Pelgrimstokken maken, zaterdag 19 juni 2021

Onder leiding van Rogier Vogelzang (www.creanatura.nl)

Zie Workshop Pelgrimstokken maken (zie Agenda)


Contact

In deze tijd houden we contact met de mensen die regelmatig deelnemen aan onze activiteiten. Er worden mails verstuurd met het laatste nieuws. Helma schrijft af en toe een blog voor op de website (zie Helma’s Blogs).

Film

Angelique Krüger heeft op 1 maart 2019 de wandeling naar de abdij meegemaakt. Hiervan zijn door Omroep Gelderland opnamen gemaakt die op 10 maart zijn uitgezonden. Via de volgende link kunt u de uitzending 'Ik geloof in Gelderland' bekijken: https://youtu.be/R4NHvS9aa_8

Boek

In 2018 is het boek van Helma van  Loon en Wilma Koolstra Cirkelen rond het centrum. Bijbelverhalen en het labyrint verschenen. Het is te koop voor € 14,50 bij de auteurs.

Activiteiten op maat

Misschien wil je nog iets anders? Wellicht kunnen wij je helpen. Kijk voor mogelijkheden bij 'Activiteit op maat' bij 'Wat doen wij'.

Iedereen is van harte welkom!