Spoorzoeken in Slangenburg

Onze missie 

Mensen op zoek

naar rust, stilte en bezinning

ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk 

om iets op het spoor te komen van God, 

die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden 

in de natuur, in de bijbel en in jezelf.

ezinning

Welkom


Meditatieve wandelingen

 

Voor mensen die op zoek zijn naar stilte en bezinning en van wandelen in de natuur houden, organiseren wij elke vrijdagmorgen een meditatieve wandeling vanuit de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem), aan de rand van het bos, op loopafstand van de abdij en het kasteel. (zie Agenda).

Kloosterwandeling

Wandeling naar de abdij. We wandelen de eerste 2 vrijdagen van de maand richting de St. Willibrordsabdij, om daar het middaggebed van de monniken te kunnen meebeleven.
Vanaf kwart over 10 is ontvangst met koffie in het kerkje aan de IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment in een ruime kring, waarna we eerst een kwartier in stilte en later ook in gesprek met elkaar richting de abdij wandelen, waar we het middaggebed van kwart over 12 tot half 1 gaan meemaken. Tijdens de terugweg van ongeveer een uur, waarin ook stiltemomenten en gesprek elkaar afwisselen, wordt gaandeweg de van huis meegebrachte lunch opgegeten. Rond kwart voor 2 zijn we dan terug bij het startpunt, waar we afsluiten met een zegenbede in het labyrint. Bijdrage € 4 of 5 keer voor € 15 via een stempelkaart.


Natuurwandeling
De laatste twee (in sommige maanden drie) vrijdagen van de maand wandelen wij ongeveer een uur in de natuur in de omgeving van de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem.
Vanaf kwart over 10 is ontvangst met koffie in het kerkje. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment in een ruime kring, waarna we eerst een kwartier in stilte en later ook in gesprek met elkaar ongeveer een uur wandelen in de mooie omgeving door de Slangenburgse kerk. Rond kwart over 12 zijn we terug bij het startpunt, waar we afsluiten met een zegenbede in het labyrint. Desgewenst kunnen we nog samen lunchen met van huis meegebracht brood tot 13.00 uur. Bijdrage € 4 of 5 keer voor € 15 via een stempelkaart.Andere pioniersactiviteiten  

 ‘s Maandags, om de week, ben je de hele dag van harte welkom in de Slangenburgse kerk. Maar je kunt ook kiezen voor alleen de ochtend- of alleen de middagactiviteit. Wil je aan beide activiteiten meedoen, neem dan wel wat te eten mee voor tussen de middag. Zie voor alle data de agenda

’s Morgens is er ‘tekst en gesprek’ van 10.00 - 12.00 uur. Dan lezen en bespreken we met elkaar een gedeelte uit een boek. Er is een begin gemaakt met een nieuw boek: De achtste dag van Jakob van Wielink en Henk Rothuizen. Klik hier voor meer informatie op de agenda.

's Middags is er ‘mediteren met de bijbel’ van 14.00 - 16.00 uur. Je kunt het ook Lectio Divina noemen of ‘bidden met de bijbel’. Eerst drinken we thee of koffie. Dan, zittend in een kring rond de kaars in de kerkzaal, worden we stil en open. Klik hier voor meer informatie op de agenda.
 


Op 13 mei 2023 Zelf een pelgrimstaf maken, zie Agenda

Op zaterdag 13 mei organiseert Spoorzoeken in Slangenburg opnieuw een workshop pelgrimsstaf / ’goastok’ maken. Rogier Vogelzang van Creanatura (www.creanatura.nl) komt om deze workshop te geven. Het wordt een dagvullend programma van 10-16 uur. Een eigen wandelstok maken van een stok uit het bos is ontspannend en geeft een tastbare herinnering die jarenlang een verhaal kan vertellen. In de workshop leert je de stok deels van zijn bast te ontdoen, glad te maken, figuren en woorden aan te brengen en ook hoe je de wandelstok mooi af kunt werken. Deze persoonlijke wandelstok laat iets zien van wie je bent en kan een leven lang mee! Misschien een goed idee om het samen met iemand te doen of om deze workshop cadeau te geven aan iemand? Voor meer informatie en opgave: Zie agenda
Locatie:              Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem
Begintijd :          Start met koffie om 10.00 uur
Eindtijd:             16 uur
Prijs:                   Inclusief materiaal, koffie, thee en lunch € 30 p.p.


Op 24 juni 2023 Meditatief dansen, zie Agenda


Taizémomentjes:

Iedere week verschijnt via onderstaande link een nieuw Taizémomentje van ca. 10 minuten

https://www.youtube.com/channel/UCSsfW5yPGESxHzfOleUH0BQ/videos


Taizévieringen 

Zie voor de eerstvolgende Taizéviering de Agenda.

Met enige regelmaat wordt er op de website een 'meditatie van de week' geplaatst: klik hier


Contact

 

We houden contact met de mensen die regelmatig deelnemen aan onze activiteiten via een maandelijkse mail met het laatste nieuws.
Via het contactformulier kunt je deze mail aanvragen.

Helma van Loon schrijft af en toe een blog voor op de website (zie Helma’s Blogs).

Iedereen is van harte welkom!