Helma's Blogs Spoorzoeken Slangenburg

07.04.2020

Waar draait het allemaal om?

Als je die vraag nu stelt aan jezelf of aan anderen, als je kijkt in de krant of naar het journaal, dan is het antwoord duidelijk. Het draait op dit moment allemaal om het virus. Het is corona voor en corona na, of je dat nu wilt of niet. Best logisch natuurlijk. We hebben opeens een gemeenschappelijke vijand die behoorlijk toeslaat, een ware sluipmoordenaar die ervoor zorgt dat de hele wereld op de kop staat. Je kunt er bang van worden, het kan je een machteloos gevoel geven, maar het kan ook zijn dat je in deze periode gaat nadenken over het leven, over wat leven voor jou betekent en hoe je jouw leven wilt leven. Oftewel je kunt jezelf de vraag stellen: ‘Waar draait het nu werkelijk om in mijn leven?’

Wat mij betreft kan en mag het gewoon niet draaien om een virus. Zo’n raar groen bolletje met stekels is niet het middelpunt, krijgt geen plek in het centrum van mijn bestaan. Ik weet dat het er is. Ik weet dat het dichtbij kan komen, maar ik wil me er niet door laten bepalen.

Lopend door het labyrint vóór de Slangenburgse kerk richt ik mij op het centrum. Waar draait het allemaalom? Ik kijk om me heen, naar het zichtbaar worden van de lente, naar het grote houten kruis dat tegen de berkenboom staat, naar de boom midden op het veld aan de overkant van de weg. Ik hoor de vogels zingen. En langzaam maar zeker raak ik los van het virus en voel me gedragen door, ja, door de Liefde. Een ander woord weet ik zou gauw niet te bedenken. Liefde, daar draait het in feite allemaal om. Het is de Liefde die je optilt, even licht maakt. Liefde, die in je stroomt, als een zachte kracht. Staande in het centrum laat ik mezelf vollopen en daarna ga ik weer verder, de weg terug naar buiten. Daar waar die Liefde zo dringend nodig is. Het virus is er, maar de Liefde heeft het eerste en het laatste woord, ook in deze tijd. 

 hart in het midden 200407-7.jpg

Richard Hendrick (Brother Richard), een Ierse monnik, schreef het volgende:

‘Wees je bewust van de keuzes die je maakt, hoe nu te leven.
Doe dit vandaag:
Haal adem
Luister: achter de geluiden van je paniek zingen de vogels weer.
De lucht klaart op. De lente komt eraan.
En we zijn altijd omgeven door liefde!’ 

Helma - 19:44:10 @ Labyrint Lopen | 1 opmerking

  1. Gerdien Verbeek-Scheers

    10.04.2020

    Wat een ware woorden! Hoop dat dit meer mensen bereikt.
    Mooie ‘toevalligheid’: op Groot Nieuws Radio werd een mooi lied gezongen door Christian Verwoerd, hoor jij de vogels nog fluiten.

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.