Helma's Blogs Spoorzoeken Slangenburg

28.11.2023

Wandelen in de Slangenburg

Het is vrijdagmorgen. Je wordt wakker, doet het gordijn open en denkt: ‘Ik heb zin in een wandeling, lekker ergens in het bos. Wie zal ik vragen om mee te gaan of ga ik alleen? En het is ook wel fijn als ik dan ergens koffie kan drinken en dat er onderweg een goed gesprek ontstaat.’ En opeens bedenk je dat je een tijdje geleden een stukje uit het Doetinchems Vizier hebt geknipt over wandelen op de vrijdagmorgen. Dat leek je toen best een goed idee, maar het kwam er even niet van.

Je zoekt het stukje op en leest over wandelen in de Slangenburg. De wandeling begint met koffie drinken (10.15) en een meditatief moment in de kerk (10.45), lees je. ‘Mmm, zou dat wel wat voor mij zijn?’, denk je, ‘ik heb niet zo’n zin in een preek of zo, maar het is wel fijn om iets aangeboden te krijgen, een tekst, een lied, een stukje muziek, waarbij je van alles kunt bedenken en waarover je samen kunt praten. Het is vast niet iets zwaars of zo.’ Je leest verder: om 11.00 uur begint de wandeling, eerst in stilte en later kun je praten met elkaar.

De eerste twee vrijdagen van de maand is de Abdij het doel. Dat kan ook weleens interessant zijn, om het middaggebed met de broeders mee te maken (om 12.15). De andere vrijdagen wordt er door het bos rond de kerk gewandeld. Dat lijkt je ook wel fijn. Maar kost het niet te veel tijd? De wandeling naar de Abdij duurt best lang. Het middaggebed is om half één wel afgelopen, maar dan moet je nog terug. Brood mee dus, om onderweg op te eten. Ook de andere vrijdagen kun je besluiten om brood mee te nemen en om dat samen met de anderen op te eten in de kerk waar je na de wandeling van een uur rond kwart over 12 weer aankomt.

‘Interessant aanbod, toch wel. Zal ik gaan?’ Je zoekt je wandelschoenen op en besluit om naar de Slangenburgse kerk te rijden. Misschien ben je daar nog nooit geweest en ben je best benieuwd. Je kunt ook een vriend of een vriendin opbellen om samen te gaan. In ieder geval hoef je geen lid van de club te worden. Iedereen die graag wandelt en op zoek is naar een wandeling met inhoud is van harte welkom bij de wandelingen op de vrijdagmorgen die worden georganiseerd door het team van Spoorzoeken in Slangenburg. De kosten zijn € 4 p.p. of 5x voor € 15. Van tevoren opgeven is niet nodig.

wandeling_in_sneeuw.jpg

Helma - 15:10:21 @ Meditatief Wandelen | Een opmerking toevoegen