Nieuws

Nieuws


Terug naar overzicht

15-05-2018

'Cirkelen rond het centrum'

Al werkend met het labyrint ontdekte Helma dat allerlei verhalen de structuur van het lopen door een labyrint hebben. Iemand gaat op weg en onderweg gebeurt er iets met die persoon. Dat kun je vergelijken met het aankomen in het centrum van het labyrint. Er vindt een ontmoeting plaats of er wordt een antwoord gevonden. Vervolgens gaat de weg weer verder. Zij noemt zo’n bijzondere gebeurtenis dan ook een ‘centrum-ervaring’. Het is een ervaring van betekenis en kleurt het vervolg.
Ook bijbelverhalen kun je zien als ‘labyrintverhalen’. Het afgelopen jaar combineerde Helma sommige daarvan met het labyrint. Het werden persoonlijke verhalen over eigen belevenissen onderweg. Wilma Koolstra, beeldend kunstenaar (www.kleurenderwijs.nl), schildert labyrinten op een uiterst creatieve wijze. Zij maakte illustraties bij haar teksten en soms was een schilderij van Wilma aanleiding voor een verhaal van Helma. In het boek staan ook een paar afbeeldingen van borduurwerken die Helma heeft gemaakt.
Op zaterdag 5 mei werd het boek op een originele wijze gepresenteerd (zie foto’s).
Het is een kleurrijk boek geworden, te koop voor € 14,50. Je kunt het bestellen bij Helma van Loon (wmvanloonkuiper@hetnet.nl / 0315 237788).Terug naar overzicht